Speel het computerspel van 3BAK

Op woensdag 19 november 2014 huldigde Desmond Tutu en Neelie Kroes de DIGI-truck van Close The Gap in. Het derde jaar Beeldende en Architecturale Kunsten werd gevraagd om onder begeleiding van vzw MAKS een computerspel te ontwikkelen rond de thematiek van Close The Gap. Deze non-profitorganisatie zamelt oude computers in om ze vervolgens in orde te brengen en te verdelen naar ontwikkelingslanden, voornamelijk in Afrika. De leerlingen stelden hun game persoonlijk voor aan Desmond Tutu, Neelie Kroes, Alexander Decroo en Bianca Debaets. Deze laatste vier zijn trouwens de te selecteren karakters in de game.

Naast de nationale pers, die massaal aanwezig was, kregen de leerlingen een unieke kans om o.a. levende legende Desmond Tutu te interviewen. Ze stelden zelf hun eigen vragen, hanteerden de camera en regelden het geluid.

Speel het spel ‘Jump The Gap’:
http://www.kureghemnet.be/01JUMPTHEGAP/index.html

Bekijk de interviews:

Onderstaande foto geeft je alvast een idee hoe overweldigend het was voor de leerlingen in de DIGI-truck (een mobiel digitaal klaslokaal volledig werkend op zonne-energie).

 

3BAK 19/11/2014