KSO uit de kast

affiche

Op woensdag 9 november 2016 om 10:00 uur is het de officiële opening van “KSO uit de kast” in aanwezigheid van minister van Onderwijs Hilde Crevits. Na een verwelkoming door de directeurs krijgt minister Crevits een rondgang doorheen de studierichtingen van het Kunstsecundair Onderwijs.

Op 9 november willen we met alle homogene kunstsecundaire scholen, over de netten heen, het KSO – of toekomstgericht ‘de domeinscholen uit het domein Kunst’ – in de openbaarheid brengen.

In de verschillende steden waar onze scholen gelegen zijn, zullen onze leerlingen kunst in de openbare ruimte tonen. Het doel is om kunst bij de (jonge) mensen te brengen en om de naambekendheid van het KSO (het toekomstige domein Kunst) te vergroten.

Meer informatie op:
http://www.kunstgroep.org/kso-uit-de-kast

PROGRAMMA BRUSSEL:

De kunsthumaniora Brussel bespeelt het Noord-, Zuid- en centraal station van 14 tot 16 uur.
In het noordstation spelen afwisselend een strijkkwartet, een saxofoonkwartet en zang begeleid op klassieke gitaar. Zij doen dit in de hal waar voorheen de loketten waren, dus niet ver van spoor 1.
In het centraal station treden afwisselend alle dansers en de leerlingen van het 3de en 4de jaar woord op. Dit geschiedt in de grote hal voor de loketten.
In het zuidstation speelt een jazzcombo met zangeressen en blazers. Plaats van het gebeuren is in de hal aan de toegang tot de sporen 3 to 6.

10-12u

Noordstation

Leerlingen van de eerste graad van Sint-Lukas Kunsthumaniora houden een gekostumeerde en gemaskerde stomme stoet van surrealistische figuren die een muziekstuk uitbeelden. Ze begeven zich al marcherend vanuit de Groenstraat naar het Noordstation, waar ze door de verschillende gangen en hallen zullen marcheren en dansen.

14-16u

Centraal station

Leerlingen van de derde graad van Sint-Lukas Kunsthumaniora fabriceren een hoge stoel, ze plaatsen deze in de centrale hal aan de trappen. De leerling die in de stoel plaatsneemt maakt “met zijn hoofd in de wolken” een stroom van tekeningen of collages. Deze tekeningen worden uitgedeeld aan de reizigers. Andere leerlingen nodigen reizigers uit voor snelle portretjes, karikaturen,…. De leerlingen kiezen vrij welke techniek ze hiervoor zullen gebruiken.
https://sintlukas.blogspot.be/2016/11/kso-uit-de-kast.html

10-12u

Zuidstation

Poëzie met cyanotypie.

In de centrale hal aan Sam’s café kunnen passanten een postkaart met hierop een poëtisch beeld, uitgewerkt in de techniek van cyanotypie (blauwdruk), verkrijgen. We tonen hen ook hoe deze techniek wordt gemaakt: een postkaart met lichtgevoelige emulsie wordt uit een donkere doos gehaald, de voorbijganger kiest een transparant met daarop een negatief en gaat samen met de student naar buiten om het te belichten in zonlicht, of binnen voor de gezichtsbruiner. Dan ontwikkelen we ze in een bad met water en hangen we ze te drogen.

10-12u en 14-16u

Zuidstation

Leerlingen van de derde graad van Sint-Lukas Kunsthumaniora nemen plaats in de centrale hal om de binnenruimte van het station te tekenen.

10-12u

Noord-Zuid as

Derdejaars van Sint-Lukas Kunsthumaniora reizen naar de drie stations

Reizende expositie van transporteerbare wonderkamers, die handelen over een bepaalde periode van de kunstgeschiedenis, in de lokettenzalen van de drie stations.

10-12u en 14-16u

Noord-Zuid as

Een groep leerlingen van de derde graad beweegt zich over en door de stations en maakt een beeldverslag van de activiteiten.

Meer informatie op:
http://www.kunstgroep.org/kso-uit-de-kast